Існує безліч різних рецептів холодцю, але правильний холодець зі свинячих ніжок і рульки. Дуже важливо, що такий склад забезпечить і м’ясну складову, і желирующую. Додавати желатин не доведеться – страва відмінно застигає. Щоб внести свіжі нотки і, одночасно з тим, прикрасити страву, використовуємо моркву, часник і зелений лук.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля зелена – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати правильний холодець зі свинячих ніжок і рульки. Свинячі ніжки і рульку в моєму великому кількість проточної води, кладемо в глибоку ємність і заливаємо холодною водою. Залишаємо замачиваться на три години як мінімум, щоб вийшла кров.

Після цього воду зливаємо, а свинячі частини знову промиваємо і зачищаємо ножем – шкіра повинна стати повністю світлою і чистою.

Укладаємо ніжки і рульку в каструлю і вливаємо воду. Рідина повинна ледь покривати м’ясо.

Доводимо вміст каструлі до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо температуру плити до мінімуму. Варимо чотири години, не допускаючи активного кипіння.

Після закінчення зазначеного часу додаємо в каструлю очищений цибулю і моркву, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком. Продовжуємо варити все разом ще одну годину.

Після цього рульку і ніжки виймаємо шумівкою в окремий посуд і злегка остуджуємо, щоб було комфортно працювати.

Відокремлюємо м’якоть, а всі кістки і хрящі викидаємо. Морква зберігаємо для прикраси.

Бульйон проціджуємо через дрібне сито.

Моркву нарізаємо на тонкі скибочки.

Зелений лук промиваємо, обсушуємо і дрібно ріжемо ножем.

Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкими слайсами.

На дно форми, в якій будемо формувати холодець, укладаємо в хаотичному порядку шматочки моркви, часнику і зелений лук.

Поверх акуратно розкладаємо свинячу м’якоть.

На неї також розкладаємо шматочки моркви, часнику та зелені.

Процідженим бульйоном акуратно заливаємо укладене м’ясо у формі. Остуджуємо і прибираємо в холодильник на п’ять-шість годин.

Після закінчення зазначеного часу холодець повністю застигає і стає щільним.

Розрізаємо холодець на порційні шматочки і подаємо до столу. Добре відтіняє насичений м’ясний смак страви гірчиця, хрін або оцет.

Приємного апетиту!

Холодець без желатину Холодець без желатину в каструлі Холодець з свинини без желатину Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину