Хочу поділитися простим і апетитним рецептом прозорого холодцю з яловичини. М’ясна закуска виходить наваристою, ситної і ароматною. Такий холодець обов’язково припаде до смаку всім. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яловича лытка (з м’ясом) – 2,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 4 л
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник 15 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Як приготувати прозорий холодець з яловичини? Яловичу лытку з м’ясом ретельно вимийте і разрубите на кілька частин залежно від розмірів, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. За допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 3 години.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Після закінчення часу очищений ріпчасту цибулю та моркву. Долийте гарячу воду, якщо потрібно. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком.
Добре посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 3 години.
М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і розберіть на шматочки. Жилки і кістковий мозок викладіть в чашу подрібнювача.
М’ясо наріжте на шматочки або розберіть на волокна.
Очищений часник подрібніть і викладіть на дно підготовлених форм для холодцю.
Зверху викладіть м’ясо рівномірно.
Подрібніть жилки і кістковий мозок до однорідної консистенції.
Отриману масу викладіть поверх м’яса.
Процідженим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав. Повністю остудіть холодець, а потім помістіть в холодильник застигати на 8 годин, але краще всього на ніч.
Застиглий прозорий холодець з яловичини подавайте на стіл порційно.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець без желатину Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини без желатину