Відмінний варіант пирога з брусницею на молоці, зроблений в силіконовій формі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Брусниця – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 2/3 склянки
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг на молоці з брусницею. Попередньо викладаємо з холодильника масло, щоб воно стало м’яким і еластичним. Змішуємо його з половиною підготовленого обсягу цукру.
В отриману масу додаємо яйце і розпушувач.
Молоко і просіяне борошно поступово вводимо в масляно–яєчну суміш, постійно помішуючи або збиваючи міксером.
Рясно змащуємо рослинним маслом силіконову форму для випікання.
Ретельно миємо ягоди, даємо висохнути і змішуємо з цукром.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виливаємо Половину тіста у форму, брусницю розподіляємо рівномірно по поверхні і заливаємо другою половиною тіста. Випікаємо близько 45 хвилин до готовності. Приємного апетиту.
Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Пироги Тісто для заливного пирога