Тісто на молоці для чорничного пирога готується швидко і нескладно. Випічка виходить дуже ніжною. Замішується тісто з трьох частин: змішаної з молоком борошна, збитих білків і розтертих з маслом і цукром жовтків. Чорницю для такого пирога краще використовувати свіжу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Чорниця – 2 склянки
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати пиріг на молоці з чорницею легко! Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки в окремому посуді збийте за допомогою міксера до стійких піків.

В інший посуд перекладіть розм’якшене будь-яким способом вершкове масло, тільки не розтоплене, додайте жовтки і 100 г цукру і міксером все добре розітріть.

В посуд для замішування тіста (це буде третя частина) насипте через сито пшеничне борошно, змішайте її з содою і дрібкою солі і налийте молоко. Міксером борошно з молоком перемішайте до однорідного і без грудочок стану. Потім до неї перекладіть розтерті з маслом жовтки і перемішайте. В останню чергу перекладіть до тесту збиті білки і ще раз швидко перемішайте.

Форму для випічки, бажано роз’ємну, змастіть рослинною олією і перекладіть в неї замішане тісто. Чорницю промийте холодною водою, обсушити серветкою і рівним шаром укладіть поверх тіста. Посипте ягоду цукровою пудрою.

чорничний пиріг Випікайте в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин. Приготований пиріг трохи остудіть, акуратно вийміть з форми і можете подавати до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Смачною і вдалою випічки!

Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пироги