Пласт з листкового тіста посипається панірувальними сухарями, на нього викладаються яблука і ягоди чорниці. Потім все накривається другою частиною тіста, защипывается по краях і запікається в духовці близько півгодини.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове дріжджове тісто – 300 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Чорниця – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 20 – 30 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з чорницею з листкового дріжджового тіста? Яблука ретельно миємо, знімаємо шкірку, вирізаємо серцевину і нарізаємо на тонкі скибочки.

Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і даємо йому повністю розморозитися. Потім розрізаємо його на дві рівні частини і розкачуємо кожну з них в пласт. Один з них розкладаємо на робочій поверхні і посипаємо панірувальними сухарями, які вберуть утворюється від яблук і сік чорниці.

Рівними рядами викладаємо нарізані яблука, залишаючи пару сантиметрів по краях.

Зверху викладаємо ягоди чорниці і присипаємо їх невеликою кількістю цукрового піску.

Накриваємо начинку другим пластом листкового тіста, щільно защипуємо краю і з допомогою ножа робимо невеликі надрізи на поверхні.

Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо протягом півгодини. Повинна утворитися золотисто-рум’яна кірочка.

Готового пирога даємо повністю охолонути. Потім розрізаємо його порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з дріжджового тіста Пиріг з чорницею з листкового тіста Пироги