Пропоную приготувати ароматне пюре з груш з корицею на зиму. Корисне ласощі виходить з неймовірним смаковим поєднанням. Спосіб приготування грушевого пюре досить простий, і з ним, напевно, впорається будь-кулінар.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Груша – 1,5 кг
- Кориця – за смаком
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати пюре з груш з корицею на зиму? Відміряйте необхідну кількість соковитих стиглих груш. Добре вимийте їх в прохолодній воді з допомогою щітки для миття фруктів. Вимиті груші обсушити чистим рушником, потім очистіть їх від насіння і серцевини і наріжте Викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила груші, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.
Проварені фрукти злийте через друшляк, а потім протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть груші до стану однорідної гладкої консистенції прямо у каструлі. Додайте необхідну кількість цукрового піску і кориці, добре перемішайте або пробийте ще раз блендером. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть пюре 10 хвилин.
Банки промийте в теплій воді і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці. Гаряче пюре з груш з корицею розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати ковдрою, махровим рушником або чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного охолодження.
Повністю остиглі банки з грушевим пюре перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Залишки фруктового пюре спробуйте з гарячим чаєм вприкуску або, намазавши на шматочок свіжого хліба.
Приємного апетиту!
Варення з груш з корицею Пюре з груш на зиму