Справжній класичний розсольник передбачає використання солоних огірків і перлової крупи. Наваристий суп на м’ясному бульйоні актуальне у будь-який час року. Порадуйте своїх близьких ситним обідом!
Інгредієнти: на 8 порції.
- М’ясо – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Перлова крупа – 150 гр.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Розсіл огірковий – 1 – 2 склянки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Вода – 2.5 – 3 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з перловкою і солоними огірками? Спочатку займемося м’ясним бульйоном. М’ясо ретельно промиваємо і відправляємо в каструлю, заливаємо трьома літрами води. Не забуваємо знімати пінку після закипання.
Відварюємо перлову крупу. Миємо й чистимо овочі, готуємо інші інгредієнти.
Нарізаємо картоплю невеликими кубиками і відправляємо в м’ясний бульйон. Якщо м’ясо було нарізано крупно, то дістаємо зварені шматки, подрібнюємо для супу і кладемо назад в каструлю.
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю і солоні огірки подрібнюємо. Все це відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Пасеруємо.
Овочеву пасеровку додаємо в каструлю. Туди ж відправляємо зварену перлову кашу, лаврові листки, сіль і перець. Варимо 20 хвилин, потім вливаємо розсіл. Чекаємо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.
Подавати розсольник з перловкою і солоними огірками можна зі сметаною або майонезом, прикрасивши лавровим листом і спеціями.
Новости