В заготовку в якості основних продуктів входять кабачки, болгарський солодкий перець і м’ясисті помідори салатних сортів. Овочеві шматочки за час консервації просочуються соками один одного і створюють салату новий неповторний аромат.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат Дунайський з кабачками на зиму просто! Кабачки нарізати кубиками, попередньо видаливши шкірочку і насіння, якщо кабачки вже перезріли.

Помиті помідори порізати середніми кубиками.

Перці також помити і порізати на кубики середнього розміру, видаливши попередньо насінну коробку. Порізані помідори скласти в каструлю і поставити на плиту. Всипати цукор з сіллю, обережно перемішати. Довести до кипіння і варити 10 хв. потім додати кабачки і перець. Влити рослинне масло і розмішати. Довести до кипіння, варити приблизно 30 хв. За 15 хв. до закінчення приготування покласти порубаний часник. Знову перешкодити. За 2 хв. до кінця варіння влити оцет, прикрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Тут же розлити в простерилізовані банки, закрити стерильними кришками. Відразу ж перевернути банки на кришки, накрити старою ковдрою і дати повільно дійти до кімнатної температури, зазвичай на це йде близько доби.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат Дунайський Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салат з червоних помідорів на зиму