Вдале поєднання огірків, ріпчастої цибулі і кропу в салаті доповнюється тонким ароматом часнику. Салат має кисло-солодкий смак приємний і свіжий літній аромат кропу. Завдяки оцту в складі заготівля прекрасно зберігається.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
- Олію соняшникову – 15 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат Ніжинський з часником? Огірки вимити, обрізати хвостики з двох сторін і трохи вимочити в холодній воді. Порізати плоди уздовж навпіл, потім кожну половину нарізати півкільцями. Якщо огірки великі, можна різати чверть-кільцями.
З ріпчастої цибулі зняти лушпиння, порізати його навпіл, а далі півкільцями.
Змішати в глибокій ємності огірки з цибулею.
Кріп вимити, дати обсохнути і дрібно покришити, додати в таз.
Влити рослинне масло, додати сіль з цукром, оцет.
Додати часточки часнику, пропущені через прес. Все добре перемішати.
Залишити заготівлю маринуватися на 4 години.
Після закінчення цього часу огірки пустять сік. До цього часу банки з кришками повинні бути вимиті та простерилізовані. Таз з салатом поставити на плиту, довести до кипіння, постійно заважаючи. Огірки змінять на жовтуватий відтінок. Коли салат закипів, його потрібно відразу розкласти по підготовленим банкам, закатати. Перевернути заготовки під теплою ковдрою і укутати, дати постояти до повного охолодження. Перемістити салат в темне холодне місце і зберігати там до вживання.
Приємного апетиту!
Салат з огірків без стерилізації на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з цибулею на зиму