На просторах Інтернету можна знайти безліч різних осінніх салатів, які заготовляють на зиму. Сьогодні я хочу поділитися своїм фаворитом, простим і легким рецептом осіннього салату, з яким впорається навіть починаюча господиня.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Морква – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет яблучний 6% – 300 мл
  • Сіль велика – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату осінній на зиму? Капусту очистити від верхніх листочків, а потім тонко наріжте ножем або скористайтеся шатківницею. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці. Болгарський перець вимийте в холодній воді, а потім очистіть від серцевини з насінням, наріжте тонкою соломкою. Посоліть і поперчіть. Злегка перемішайте.

Щоб було зручніше перемішувати, перекладіть овочеву масу в більш глибоку ємність. Овочі ретельно перемішайте, а потім додайте необхідну кількість цукрового піску, влийте питну воду, рослинне масло, а також яблучний оцет. Овочі знову перемішайте і залиште приблизно на півтора-два години. Цього часу вистачить, щоб виділився сік.

Підготуйте банки. Ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою або миючим засобом, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. Салат розкладіть по банках, а сік, що залишився рівномірно розподіліть по банкам.

Банки з салатом помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Банки накрийте кришками, налийте теплої води по плечики банок, а потім поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, стерилізуйте банки приблизно 20-30 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з каструлі, а потім загорніть з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Гарячі банки переверніть догори дном і закрутіть їх теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після чого переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з капусти і моркви на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму