Закуска «Тещин язик» здобуває велику популярність серед любителів пікантною закуски. Її чудові смакові якості і особливо гостриночка вплинули на назву. Приготування закуски з баклажанів є класикою, хоча можна приготувати з кабачків. Для більшої гостроти можна додати в салат стручок пекучого перцю. Готуйте закуску в рукавичках.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Часник – 2 головки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Перець чилі – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат Тещин язик з баклажанів з помідорами на зиму. Баклажани промийте проточною водою і наріжте на кружечки товщиною в 1 см. Перекладіть їх в окремий посуд, посипте сіллю, перемішайте і придавіть невеликим гнітом. Залиште баклажани на 20-30 хвилин, щоб пішла їх гіркоту.
За цей час помийте помідори і перець. У перців видалити плодоніжки і насіння. Потім овочі наріжте на шматочки і перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами, хоча можна і в блендері.
Баклажанові кружечки промийте водою і перекладіть в каструлю для варіння варення. Залийте їх перекрученими помідорами з перцем і додайте до салату розраховане кількість солі, цукру і рослинної олії. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння.
Тушкуйте салат на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин від початку кипіння. Каструлю кришкою не закривайте, важливо, щоб частина соку випарувалася. До кінця гасіння налийте в салат оцет і перемішайте, потім вимкніть вогонь. Гарячий салат расфасуйте по стерильним баночках, викладаючи спочатку баклажани, а потім залийте їх маринадом. Баночки загорніть прокип’яченими кришками, переверніть догори дном і накрийте будь «шубою». Охолоджений салат перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Баклажани на зиму Гострий салат з баклажанів Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму