Найпростіший салат, який здивує соковитим, яскравим смаком, а також забезпечить величезною кількістю вітамінів. Підійде, і як гарнір до м’яса, і як окремий перекус в поєднанні, наприклад, з рум’яними тостами. Щоб салат вийшов справді смачним, важливо вибрати «правильний» авокадо і свіжі, стиглі овочі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Авокадо – 1 шт.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ст. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з авокадо і овочами, готуємо овочі та зелень для салату. Усе ретельно промиваємо й обсушуємо рушником.
Огірок нарізаємо кружечками і потім ділимо четвертинками. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробочки і плодоніжки і нарізаємо тонкими короткими смужками.
Помідори черрі ріжемо половинками. Авокадо розрізаємо на дві половини, витягаємо кісточку, знімаємо шкірку з допомогою ножа. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками, відповідними приблизно, розміром половинок черрі.
Петрушку дрібно рубаємо ножем. Пармезан нарізаємо маленькими тонкими пластинками спеціальним ножем для чищення овочів. У салатниці змішати нарізані огірки, шматочки авокадо, смужки болгарського перцю, половинки помідорів черрі, січену петрушку.
Для приготування заправки, в невелику миску кладемо варений жовток, французьку гірчицю і виливаємо оливкова олія. Заглибним блендером пробиваємо суміш до отримання густої маси. Отриману заправку викладаємо на салат, акуратно перемішуємо всі інгредієнти. Можна досолити і додати чорний мелений перець за смаком, прикрасити зернятками французької гірчиці. Рекомендується подавати салат відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Новости