Дуже смачним виходить салат з баклажанів на зиму без помідорів. Баклажани – один з улюблених овочів в нашій родині. Я щороку готую різні салати і закуски з баклажанів, які можна подавати як самостійне блюдо або з улюбленим гарніром. Ароматна закуска – відмінний варіант для тих, хто дотримується великого посту.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Баклажан – 2 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 125 мл
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат з баклажанів на зиму без помідорів просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування салату з баклажанів. Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани. Просушіть їх паперовими рушниками і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені баклажани наріжте товщиною 5-7 міліметрів.

Поверхня сковороди змастіть невеликою кількістю рослинного масла.

Викладіть нарізані баклажани і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажені баклажани викладіть в глибоку ємність.

Ретельно вимийте гострий перець, а потім очистіть від насіння і серцевини. Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і додати до обсмажених баклажанів. Ретельно перемішайте.

Очищений часник і гострий перець помістити в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції.

Подрібнену гостру масу додайте до баклажанів і добре перемішайте.

Приготуйте маринад. З’єднайте питну воду, столовий оцет, цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте, а потім залийте маринадом овочі.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Готовий салат розкладіть по стерильним банкам.

Банки з салатом з баклажанів помістіть в каструлю, попередньо застеливши дно кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 20-25 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з закускою і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з салатом і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Залишився салат з баклажанів обов’язково спробуйте з відвареною картоплею.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салати без моркви на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з баклажанів на зиму