Під такою цікавою назвою ховається гостра закуска з баклажанів з болгарським і пекучим перцем. Баклажани нарізати кружальцями, обсмажують до легкої золотавості, а потім закочуються в гострій заливці помідорів, перцю і часнику.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Часник – 2 головки
- Перець чилі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Готувати салат з баклажанів на зиму «Тещин язик» просто! Овочі перебрати і помити.
У сковороду влити невелику кількість рослинного масла. Баклажани нарізати кружечками, не знімаючи шкірку. Обсмажити овочі на середньому вогні в олії до легкої рум’яності.
З болгарських перців вирізати насінні коробки, видалити перегородки. Солодкий і гострий перець порізати кубиками і прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Помідори і очищений часник також подрібнити до стану пюре, додати до перцям. Всипати цукровий пісок і сіль, влити оцет.
Скляні банки, попередньо помиті з содою, прополоскати, простерилізувати. Кришки прокип’ятити. Викласти на дно шар баклажанів, далі налити шар з заливки. Так заповнити банки доверху.
Стерилізувати салат з баклажанів близько 20 хв., якщо банки мають об’єм 1 літр, то півгодини.
Закатати банки кришками, перевернути догори дном, щоб кришки остаточно стали на свої місця і додатково простерилизовались. Укутати салат в теплий рушник і дати поступово охолонути. Вживати гострий «Тещин язик» з м’ясними стравами і гарячими гарнірами.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з баклажанів на зиму