Вітамінний зимовий салат з буряка приготувати зовсім нескладно. Закуска може довго зберігатися в холодильнику і послужить універсальної закускою до багатьох основних страв.
Інгредієнти: на 1 л.
- Буряк – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати салат з буряка на зиму просто! Буряк відварюємо не до повної готовності. Вона повинна бути злегка твердовата, так як в подальшому її необхідно гасити. Цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо.
Цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до прозорого стану.
Буряк натираємо через крупну тертку і кладемо в каструлю. Сюди ж додаємо смажену цибулю, столову ложку томатної пасти і чайну ложку цукру. Солимо і перчимо за смаком. Ретельно перемішуємо. На цьому етапі салат можна спробувати і при необхідності, додати солі чи перцю.
Відправляємо каструлю з салатом гаситися на повільному вогні близько 30 хвилин. Кілька раз перемішуємо. Потім знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Перекладаємо в тарілку і відправляємо в холодильник, так як салат подається в холодному вигляді. Страва може зберігатися довго, воно не належить до швидкопсувних закусок. Приємного апетиту!
Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати без оцту на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з буряка на зиму Салати на зиму