У нас в цьому році добрий урожай буряків, тому ми вирішили зробити заготовки на зиму. Пікантна соковита буряк з додаванням часнику та червоного перцю, невеликої кількості рослинного масла і оцту буде відмінним легким гарніром до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Буряк – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Часник 8 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з буряка з часником на зиму? Буряк чистимо, промиваємо під проточною водою і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Потім буряк додаємо масло і сіль, перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 50-60 хвилин.
Каструлю з буряком знімаємо з вогню, наливаємо таз холодної води і поміщаємо в неї каструлю з буряком. Залишаємо на 20-30 хвилин, щоб буряк охолола. Чистимо і промиваємо часник, натираємо його на дрібній тертці або пропускаємо через прес і відправляємо в каструлю до буряка.
Потім у каструлю додаємо цукор і червоний перець, оцет, добре перемішуємо і розкладаємо салат по стерилізованим банкам.
Закриваємо банки прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо в темне прохолодне місце, де салат може зберігатися протягом кількох місяців.
Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з буряка на зиму