Салат з кабачків і баклажанів на зиму зберігає натуральний смак і аромат овочів навіть взимку, коли варто закатанный в банки. Він не містить ніяких особливих інгредієнтів і досить бюджетний в тому випадку, якщо доведеться купувати овочі на ринку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з кабачків і баклажанів на зиму? Овочі помити.
Очистити овочі від зайвої шкірки.
баклажани Порізати невеликими кубиками, скласти в глибоку каструлю і посолити, залити холодною водою.
Порізати цибулю великими кубиками.
Нарізати півкільцями моркву.
Цибулю обсмажити в маслі 5 хв
Покласти до цибулі моркву, смажити ще 5 хв
Кабачки нарізати кубиками.
Обсмажувати кабачки 10 хв., поки вони не зажарятся. Всі овочі скласти в каструлю.
Перець також порізати на кубики і обсмажити до рум’яного кольору.
Перекласти перець до інших овочів.
Дістати з води баклажани, викласти в сковороду. Вода з-під баклажанів прийняла в себе всю гіркоту і стала коричневою.
Обсмажувати баклажани до рум’яного кольору.
Покласти баклажани овочі в каструлю, додати оцет, цукровий пісок, сіль. Перемішати, закрити кришкою і варити 20 хв. на слабкому вогні.
Не забувати періодично перемішувати салат.
Розкласти заготовку по стерильним банкам, закрутити кришками і перевернути догори дном. Укутати теплою ковдрою. Дати повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму