Салат з кабачків і баклажанів на зиму зберігає натуральний смак і аромат овочів навіть взимку, коли варто закатанный в банки. Він не містить ніяких особливих інгредієнтів і досить бюджетний в тому випадку, якщо доведеться купувати овочі на ринку.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків і баклажанів на зиму? Овочі помити.

Очистити овочі від зайвої шкірки.

баклажани Порізати невеликими кубиками, скласти в глибоку каструлю і посолити, залити холодною водою.

Порізати цибулю великими кубиками.

Нарізати півкільцями моркву.

Цибулю обсмажити в маслі 5 хв

Покласти до цибулі моркву, смажити ще 5 хв

Кабачки нарізати кубиками.

Обсмажувати кабачки 10 хв., поки вони не зажарятся. Всі овочі скласти в каструлю.

Перець також порізати на кубики і обсмажити до рум’яного кольору.

Перекласти перець до інших овочів.

Дістати з води баклажани, викласти в сковороду. Вода з-під баклажанів прийняла в себе всю гіркоту і стала коричневою.

Обсмажувати баклажани до рум’яного кольору.

Покласти баклажани овочі в каструлю, додати оцет, цукровий пісок, сіль. Перемішати, закрити кришкою і варити 20 хв. на слабкому вогні.

Не забувати періодично перемішувати салат.

Розкласти заготовку по стерильним банкам, закрутити кришками і перевернути догори дном. Укутати теплою ковдрою. Дати повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму