Апетитний салат з кабачків в томатному соусі дуже легко готується, а потім радує всю зиму своїм свіжим і насиченим смаком. Відкривати цю заготовку для проби краще не раніше ніж через пару тижнів з моменту закачування.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Томатний соус – 0,5 л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків в томатному соусі на зиму? Банки гарненько промийте в проточній воді, використовуючи соду або гірчичний порошок. Потім банки потрібно добре прополоскати і відправити на стерилізацію.

стерилізуйте банки для заготовки будь-яким зручним способом – в мікрохвильовці, над паром або в духовій шафі.

Кабачки промийте і витріть рушником, щоб на них не було води. Потім очистіть шкірку зі старих кабачком і наріжте плоди на невеликі шматочки. Молоді кабачки не очищайте.

ВВ велику каструлю влийте томатний соус, додайте подрібнений часник, сіль з перцем і масло. Доведіть соус в каструлі до кипіння на помірному вогні.

В киплячий соус додайте оцет і добре перемішайте інгредієнти, а потім вкладіть кабачки в каструлю і варіть близько півгодини з моменту закипання кабачків.

Кабачки рівномірно розкладіть по стерильним банкам, влийте киплячий соус і відразу ж загорніть. Після охолодження зберігайте в темному місці.

Кабачки на зиму Пікантні салати на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати на зиму