Кабачки – досить прісний овоч, який добре приймає смак і аромат супутніх компонентів. В склад даного салату крім кабачків входить лише спеції, часник і петрушка, і прісним його ну ніяк не назвеш. Кабачки виходять хрусткими і неймовірно ароматними, за смаком чимось нагадуючи грузді мариновані. Такий салат можна приготувати як для швидкого вживання, так і на зиму – все залежить від способу закупорювання та зберігання.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки (почищені) – 1 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Суміш перців – 1 щіпка
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кабачків на зиму з часником. Кабачки для салату краще використовувати молоді, так як вони ніжні і володіють солодким смаком. Плоди ретельно промиваємо від забруднень і обсушуємо. У молодих плодів не потрібно зрізати шкірку і видалити насіння. Якщо кабачки використовуються все ж зрілі, то шкірку обов’язково зрізаємо, а насіння викидаємо.
Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими кубиками і складаємо їх в об’ємну посуд.
Свіжу зелень петрушки ретельно миємо й обсушуємо. Грубі стебла викидаємо. Петрушку дрібно рубаємо ножем і висипаємо поверх кабачків.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Пропускаємо зубки через прес і додаємо отриману часникову масу до кабачків і зелені.
Додаємо в ємність чорний мелений перець, суміш мелених перців і гірчицю в насінні. Вливаємо олію і оцет.
Висипаємо сіль та цукровий пісок.
Суміш перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для маринування на дві години. Періодично перемішуємо в процесі маринування.
Через кілька годин отриманий салат можна подавати на стіл і є – кабачки досить промариновались і стали дуже смачними. Можна такий салат закатати і на зиму. Для цього кабачки разом з соком, що виділився і зеленню розкладаємо по сухим чистим банкам і прикриваємо чистими кришками.
Поміщаємо банки в широку каструлю на покладена на дно рушник і заливаємо водою до двох третин висоти банок. Ставимо каструлю на плиту, нагріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом п’ятнадцяти хвилин при дуже повільному кипінні.
Після стерилізації банки укупориваем і даємо їм повністю охолонути. Остиглі закачування прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму