Кабачки – досить прісний овоч, який добре приймає смак і аромат супутніх компонентів. В склад даного салату крім кабачків входить лише спеції, часник і петрушка, і прісним його ну ніяк не назвеш. Кабачки виходять хрусткими і неймовірно ароматними, за смаком чимось нагадуючи грузді мариновані. Такий салат можна приготувати як для швидкого вживання, так і на зиму – все залежить від способу закупорювання та зберігання.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки (почищені) – 1 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Суміш перців – 1 щіпка
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кабачків на зиму з часником. Кабачки для салату краще використовувати молоді, так як вони ніжні і володіють солодким смаком. Плоди ретельно промиваємо від забруднень і обсушуємо. У молодих плодів не потрібно зрізати шкірку і видалити насіння. Якщо кабачки використовуються все ж зрілі, то шкірку обов’язково зрізаємо, а насіння викидаємо.

Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими кубиками і складаємо їх в об’ємну посуд.

Свіжу зелень петрушки ретельно миємо й обсушуємо. Грубі стебла викидаємо. Петрушку дрібно рубаємо ножем і висипаємо поверх кабачків.

Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Пропускаємо зубки через прес і додаємо отриману часникову масу до кабачків і зелені.

Додаємо в ємність чорний мелений перець, суміш мелених перців і гірчицю в насінні. Вливаємо олію і оцет.

Висипаємо сіль та цукровий пісок.

Суміш перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі для маринування на дві години. Періодично перемішуємо в процесі маринування.

Через кілька годин отриманий салат можна подавати на стіл і є – кабачки досить промариновались і стали дуже смачними. Можна такий салат закатати і на зиму. Для цього кабачки разом з соком, що виділився і зеленню розкладаємо по сухим чистим банкам і прикриваємо чистими кришками.

Поміщаємо банки в широку каструлю на покладена на дно рушник і заливаємо водою до двох третин висоти банок. Ставимо каструлю на плиту, нагріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом п’ятнадцяти хвилин при дуже повільному кипінні.

Після стерилізації банки укупориваем і даємо їм повністю охолонути. Остиглі закачування прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму