Поєднання кабачків і грибів рідко зустрічається в заготовки на зиму. Однак це не означає, що дует кабачків і печериць не заслуговує уваги. Салат з даних інгредієнтів виходить дуже смачним і ароматним. Ще один плюс такого салату – простота і швидкість приготування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Кабачки – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кабачків з печерицями. Печериці промити, обрізати ніжки. Після цього гриби наріжте невеликими шматочками.

Кабачки ретельно промиваємо під проточною водою, з двох сторін обрізаємо кінчики. Самі плоди нарізаємо акуратними кубиками.

Моркву слід очистити, сполоснути у воді і натерти на тертці з великими отворами. Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес.

Підготовлені інгредієнти – кабачок, печериці, моркву і часник – перекладаємо в підходящу за розміром каструлю.

Приправляємо овочі і гриби цукровим піском, сіллю і меленим перцем.

Далі вливаємо в каструлю до інших компонентів салату рослинне масло. Все якісно перемішуємо і ставимо на вогонь. Тушкуємо протягом 30-40 хвилин.

В самому кінці додаємо в салат оцет, перемішуємо і вимикаємо газ.

Салат відразу ж розкладаємо по стерилізованим ємкостей, потім герметично закриваємо кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути при кімнатній температурі. Зберігати такий салат краще в прохолодному і темному місці.

Салат з кабачків і печериць готовий!

Приємного вам апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Овочеві салати на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з кабачків на зиму