Поєднання кабачків і грибів рідко зустрічається в заготовки на зиму. Однак це не означає, що дует кабачків і печериць не заслуговує уваги. Салат з даних інгредієнтів виходить дуже смачним і ароматним. Ще один плюс такого салату – простота і швидкість приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 6 зуб.
- Морква – 100 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кабачків з печерицями. Печериці промити, обрізати ніжки. Після цього гриби наріжте невеликими шматочками.
Кабачки ретельно промиваємо під проточною водою, з двох сторін обрізаємо кінчики. Самі плоди нарізаємо акуратними кубиками.
Моркву слід очистити, сполоснути у воді і натерти на тертці з великими отворами. Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес.
Підготовлені інгредієнти – кабачок, печериці, моркву і часник – перекладаємо в підходящу за розміром каструлю.
Приправляємо овочі і гриби цукровим піском, сіллю і меленим перцем.
Далі вливаємо в каструлю до інших компонентів салату рослинне масло. Все якісно перемішуємо і ставимо на вогонь. Тушкуємо протягом 30-40 хвилин.
В самому кінці додаємо в салат оцет, перемішуємо і вимикаємо газ.
Салат відразу ж розкладаємо по стерилізованим ємкостей, потім герметично закриваємо кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути при кімнатній температурі. Зберігати такий салат краще в прохолодному і темному місці.
Салат з кабачків і печериць готовий!
Приємного вам апетиту!
Гострий салат з кабачків на зиму Овочеві салати на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з кабачків на зиму