Відмінний салат з кальмарами, яйцем і солоним огірком, який і в якості холодної закуски підійде, і може бути поданий як гарнір. Шматочки солоного огірка у складі надають страві соковитості і добре поєднуються з кальмарами. Ріпчасту цибулю рекомендуємо обробити окропом, щоб прибрати різкість і пом’якшити гостроту. Як варіант, можна використовувати і червоні сорти цибулі – вони солодші і м’якше за смаком. Для подачі використовуємо листя зеленого салату, на них страва виглядає набагато яскравіше і апетитніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 гр.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 4 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Листовий салат для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з кальмарами, яйцем і солоним огірком легко! Кальмарів розморожуємо, якщо є необхідність, і ретельно промиваємо в проточній воді.
З допомогою ножа зчищаємо поверхневу шкірку і витягуємо спинний хрящ.
Промиті тушки покласти в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. В залежності від розміру кальмарів, витримуємо їх в окропі протягом трьох-п’яти хвилин.
Потім промиваємо тушки холодною водою і нарізаємо тонкими смужками.
Солоні огірки промиваємо проточною водою. Розрізаємо вздовж і обов’язково даємо стекти розсолу, якщо він є всередині.
Додатково можна злегка віджати руками огірки, щоб салат не потрапив надлишок рідини. Нарізаємо їх маленькими шматочками.
Яйця відварюємо до твердого жовтка протягом одинадцяти-дванадцяти хвилин. Після варіння відразу заливаємо їх холодною водою і даємо повністю охолонути.
яйця Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками.
Поміщаємо їх у миску і заливаємо окропом. Через три-чотири хвилини воду зливаємо, півкільця цибулі злегка віджимаємо від вологи.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо дуже тонкими, майже прозорими кільцями.
Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними поперечними шматочками.
У мисці змішуємо смужки кальмарів, кубики солоного огірка, шматочки варених яєць, півкільця цибулі і подрібнений зелений лук. Заправляємо суміш майонезом, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для подачі в загальну салатницю або на порційні тарілки викладаємо промиті листя зеленого салату і на них викладаємо приготований салат. Подавати бажано відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і солоними огірками Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею