Нескладний апетитний салат з кальмарами, який можна подати гостям і приготувати в якості легкого сімейного вечері. Для заправки використовуємо суміш майонезу зі сметаною. Кисломолочний продукт зробить соус ніжніше і трохи кисліше. З урахуванням часнику і кропу, також входять до складу салату, ця ніжна кислинка доведеться дуже до речі. Цікавий той факт, що сир підсилює смак кальмара в страві. Особливо це помітно, коли сир не ніжний вершковий, а твердий витриманий.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кальмар (відварені) – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Морква (варена) – 0.5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 3 гілки
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля зелена – 2 пера
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з кальмарами, яйцем, огірком і сиром смачний! Кальмарів ретельно промиваємо в проточній воді. Відварюємо тушки, опускаючи їх відразу в підсолений окріп, протягом однієї-двох хвилин. Важливо не переварити ніжну м’якоть, щоб не перетворити її в щільний «гумовий» товар. Варені кальмари очищаємо від верхньої плівки, охолоджуємо і нарізаємо тонкою соломкою, яку відразу кладемо в салатницю. Яйця відварюємо до твердого жовтка. Десяти-одинадцяти хвилин буде достатньо. Повністю охолоджені після варіння яйця нарізаємо також довгою соломкою. Висипаємо яйця в салатницю до кальмарам.
Зварену обчищену моркву ріжемо довгими шматочками, аналогічно кальмарам. Огірки промиваємо, обсушуємо й ріжемо кружальцями, які потім розрізаємо на соломку. Додаємо ці інгредієнти в салатницю.
Твердий сир натираємо на крупній тертці прямо в салатницю поверх покладених компонентів.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Кріп миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Кладемо часникову кашку і січену зелень в салатницю, додаємо майонез і сметану. Додатково солимо і додаємо чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому об’єму.
Пера зеленого цибулі, тонко ріжемо поперечними шматочками і посипаємо поверхню салату. Подавати закуску краще відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салати з морепродуктами