Відмінний рецепт салату, в якому ідеально поєднуються всі інгредієнти: ніжне куряче філе, ситна квасоля і свіжий огірок. Він стане прекрасним варіантом закуски на святковому столі або блюдом, яке внесе різноманітність в повсякденне меню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Квасоля біла – 250 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з куркою, квасолею і огірками. Курячу грудку промиваємо і кладемо в каструлю, ставимо відварювати. Після того, як вода закипіла, знімаємо шумівкою піну, додаємо сіль і варимо до готовності 25-30 хвилин. По готовності, виймаємо курячу грудку на тарілку і даємо охолонути. Потім відокремлюємо філе від кістки і дрібно нарізаємо.
Огірок промиваємо, очищати від шкірки його не обов’язково, розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо соломкою.
Сир натираємо на крупній тертці.
Квасоля промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Можна скористатися консервованою квасолею, тоді необхідно регулювати кількість солі в салаті, можливо, що вона не знадобиться.
В салатнику з’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо салат майонезом і трохи солимо. На порційну тарілку ставимо кулінарне кільце, викладаємо в нього кілька ложок салату, трохи ущільнюємо його ложкою. Акуратно знімаємо кондитерське кільце і витираємо тарілку з серветкою. Салат готовий до подачі, за бажанням можна прикрасити його гілочкою зелені. Приємного апетиту!
Салати з куркою