Салат з огірків в томатній заливці – популярне блюдо, у якого є різні варіації. Томатну заливку готують з свіжих помідор, томатного соку або соусу, іноді використовують кетчуп. Я пропоную приготувати заливку з томатної пасти. Розрахунок наведено на 2 літрову банку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 2 кг
- Кріп – 1 шт.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Для заливки: –
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Томатна паста чи Томатний соус – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 200 гр.
Процес приготування:
Підготуйте необхідні інгредієнти для салату з огірків в томатній заливці. Часник очистіть від лушпиння.
Огірки ретельно вимийте і просушіть.
Вимийте парасольку кропу і струсіть вологу.
Банки добре вимити з миючим засобом.
Стерилізуйте чисті банки в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом.
В літрову банку викладіть кроповий парасольку, чорний перець горошком, часник і зерна гірчиці.
Огірки наріжте брусками або будь-яким іншим способом і щільно укладіть в банки. Заздалегідь закип’ятіть воду і залийте банки, накрийте кришками. Залиште на 15 хвилин.
Злийте воду з банок в каструлю, закип’ятіть і залийте банки ще раз. У каструлю наберіть холодної води, додайте цукровий пісок і сіль, викладіть томатну пасту, ретельно розмішайте до повного розчинення, доведіть до кипіння. Додайте оцет. Злийте воду з банок і залийте приготовленою заливкою.
Банки закрутіть кришками. Переверніть догори дном, накрийте чимось теплим і залиште до повного охолодження. Після того як банки повністю охолонуть, приберіть їх в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки з гірчицею на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з гірчицею без стерилізації в банках на зиму Пікантні салати на зиму Салати на зиму