Салат з огірків в томатній заливці – популярне блюдо, у якого є різні варіації. Томатну заливку готують з свіжих помідор, томатного соку або соусу, іноді використовують кетчуп. Я пропоную приготувати заливку з томатної пасти. Розрахунок наведено на 2 літрову банку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Кріп – 1 шт.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Для заливки: –
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Томатна паста чи Томатний соус – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 200 гр.

Процес приготування:

Підготуйте необхідні інгредієнти для салату з огірків в томатній заливці. Часник очистіть від лушпиння.

Огірки ретельно вимийте і просушіть.

Вимийте парасольку кропу і струсіть вологу.

Банки добре вимити з миючим засобом.

Стерилізуйте чисті банки в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом.

В літрову банку викладіть кроповий парасольку, чорний перець горошком, часник і зерна гірчиці.

Огірки наріжте брусками або будь-яким іншим способом і щільно укладіть в банки. Заздалегідь закип’ятіть воду і залийте банки, накрийте кришками. Залиште на 15 хвилин.

Злийте воду з банок в каструлю, закип’ятіть і залийте банки ще раз. У каструлю наберіть холодної води, додайте цукровий пісок і сіль, викладіть томатну пасту, ретельно розмішайте до повного розчинення, доведіть до кипіння. Додайте оцет. Злийте воду з банок і залийте приготовленою заливкою.

Банки закрутіть кришками. Переверніть догори дном, накрийте чимось теплим і залиште до повного охолодження. Після того як банки повністю охолонуть, приберіть їх в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки з гірчицею на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з гірчицею без стерилізації в банках на зиму Пікантні салати на зиму Салати на зиму