Пропоную приготувати смачний салат з рисом і томатною пастою на зиму. Простий у приготуванні салат виходить з незвичайним смаком. Якщо ви заготовили кабачки на зиму за різноманітними рецептами, і не знаєте, що приготувати, то цей рецепт буде прекрасним варіантом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Кабачки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Рис білий – 0,5 склянки
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з рисом на зиму з томатною пастою? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату з рисом і томатною пастою.
Ретельно вимийте кабачки, обсушіть з допомогою паперових рушників і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Очищені кабачки наріжте кружечками, а потім на 4 частини. Спосіб нарізки не принципове.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою, нарізати середнім кубиком.
Рис ретельно промийте кілька разів. Підготовлені інгредієнти викладіть в металевий посуд з товстим дном.
Томатну пасту розведіть в необхідній кількості питної води, додайте необхідну кількість рослинної олії і цукрового піску. Ретельно перемішайте і влийте в ємність.
Потім додайте необхідну кількість кухонної солі. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть приблизно 25 хвилин, періодично помішуючи.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес в салат і влийте столовий оцет. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.
Гарячий салат акуратно розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.
Закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з салатом догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Овочеві салати на зиму Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з рисом на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму Салати з крупами і овочами на зиму