Щавлевий суп з консервованого щавлю можна приготувати в будь-який час. Влітку суп готують зі свіжим щавлем. У сезон щавлю я його заготовляю у великих кількостях – заморожую або консервую, щоб взимку можна було насолодитися швидким, смачним і ароматним супом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Щавель консервований – 500 мл
- Бульйон з курки – 2 л
- Куряче філе – 400 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування щавлевого супу з консервованого щавлю. Заздалегідь відварити куряче м’ясо. У мене вже була зварена курка і готовий курячий бульйон.
Картоплю і моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Відваріть круто курячі яйця. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.
Зелень кропу ретельно промийте і обсушіть.
Каструлю з курячим бульйоном поставте на вогонь, додайте лавровий лист і доведіть до кипіння.
Картоплю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на крупній тертці, курячі яйця і очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.
Куряче м’ясо відокремте від кісток і шкіри і розберіть на волокна або наріжте на середні шматочки.
Консервований щавель процідіть через друшляк.
розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і натерту моркву.
Обсмажте, періодично помішуючи, до розм’якшення.
Нарізану картоплю помістіть в курячий бульйон.
До обсмаженою овочам додайте томатну пасту за бажанням. Кількість томатної пасти можна відрегулювати по своїм смаковим уподобанням або взагалі її не використовувати. Ретельно перемішайте.
Потім в бульйон відправте обсмажені овочі.
Наступним кроком додайте подрібнені курячі яйця і куряче м’ясо.
Поперчіть і перемішайте. Подрібніть зелень кропу.
Суп доведіть до кипіння, додайте консервований щавель і подрібнений кріп і варіть ще пару хвилин. Спробуйте на сіль, при необхідності посоліть. Гарячий суп з консервованого щавлю розлийте по порціях і подавайте зі сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні