Мабуть, всі погодяться, що шніцель – неймовірно вдале блюдо з курячого філе. В цьому блюді зберігається вся натуральна соковитість м’яса за рахунок швидкого обсмажування і «ув’язнення» в щільну панірувальну скоринку. А вже сама скоринка – це окрема розмова: хрустка, рум’яна, з насиченим смаком. Мало кого поєднання соковитою обсмаженої курки і панірування залишаємо байдужим. Враховуючи, що смажені страви все ж важкі для шлунку, шніцелі краще всього подавати зі свіжими овочами та іншими легкими гарнірами, щоб не перевантажувати травну систему.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати шніцель курячий з сиром на сковороді. Обробляємо курячу грудку: знімаємо шкіру, кістки, плівки, хрящі вирізаємо. Отримане філе обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж на пластинки. Приблизна товщина пластин – п’ять-сім міліметрів. Покриваємо шматочки філе харчовою плівкою, щоб не розліталися бризки, і трохи відбиваємо кухонним молотком. Так відбивні стануть трохи ніжніше. Відбиті шматочки посипаємо сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін.

В одній неглибокій мисці збовтуємо яйця з невеликою кількістю солі (пам’ятаємо, що куряче філе вже з сіллю). В іншу миску насипаємо борошно, а в третю поміщаємо панірувальні сухарі. Сир тремо на дрібній тертці і висипаємо до сухарів, перемішуємо – повинна вийде дрібна крихта. Рекомендується використовувати тверді сорти сиру, оскільки м’який сир швидко розплавиться і буде «стріляти» зі сковороди, скоринка може вийти неоформленим. Кожен шматочок філе спочатку обвалюємо в борошні з обох сторін.

Потім поміщаємо відбивну в яєчну рідина.

Потім мокре від яйця філе занурюємо в суміш панірувальних сухарів і тертого сиру. Гарненько обвалюємо майбутній шніцель у цій крихті з обох сторін.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Укладаємо шніцелі і смажимо їх при середньо-високій температурі плити без кришки.

Через дві-три хвилини перевертаємо філе на іншу сторону і продовжуємо смажити ще дві-три хвилини. Паніровка добре рум’яниться і вбираємо масло, тому при необхідності можна доливати його потроху в процесі смаження. Готові шніцелі знімаємо зі сковороди, перекладаємо на паперовий рушник. Обсушивши від надлишку масла, складаємо шніцелі на блюдо і відразу подаємо до столу, поки вони гарячі, соковиті, а сирна скоринка тримає свою ніжну текстуру.

Приємного апетиту!

Котлети з курячої грудки Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з борошном Курячі котлети з сиром Курячі котлети з сиром на сковороді Курячі котлети на сковороді