Шніцель з курячої грудки можна зробити ще смачніше й пахучіше, якщо використовувати сир. Жирна сирна скоринка на поверхні шніцеля також робить його набагато соковитіше. Сир швидко плавиться і стікає з м’яса, тому важливо додавати його саме в самому кінці обсмажування відбивних. Якщо посипати сиром шніцелі під час обсмажування, то частина його просто піде на дно сковороди і буде «стріляти», опинившись в гарячому маслі. Готові шніцелі з сиром – страва дуже ситна, тому варто подавати його з легкими гарнірами. Наприклад, зі свіжим салатом з овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати шніцель з курячої грудки з сиром. З курячої грудки знімаємо шкіру, кістки і хрящі вирізаємо. Отримане філе обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо вздовж на тонкі пластини завтовшки приблизно в п’ять-сім міліметрів. Укладаємо пластини на дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молотком, намагаючись сформувати відбивну рівномірної товщини.

Посипаємо відбивну сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

В плоску миску розбиваємо яйця, додаємо трохи солі і збиваємо їх виделкою до повної однорідності.

В другу миску висипаємо панірувальні сухарі, в третю – пшеничне борошно.

Кожну відбивну спочатку обвалюємо в борошні з обох сторін, потім занурюємо в рідку яєчну масу, а потім поміщаємо в панірувальні сухарі, намагаючись обсипати ними всю поверхню філе.

На широкій сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії, щоб покрити дно шаром в п’ять міліметрів. Викладаємо підготовлені шніцелі в гарячу олію і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.

Час смаження з кожної сторони – буквально дві-три хвилини. Сковороду не закриваємо кришкою, щоб не заважати формуванню рум’яної хрусткої скоринки. Температура плити – середньо-висока. Коли шніцелі будуть вже обсмажені, посипаємо кожен попередньо натертим на дрібній тертці сиром, закриваємо кришкою і знижуємо температуру плити до мінімуму. Як тільки сир розплавиться (це займе одну-дві хвилини), витягаємо шніцелі з сковороди і перекладаємо їх на блюдо.

Подаємо шніцелі у гарячому вигляді, поки сир зберігає свою ніжну напіврідку консистенцію.

Приємного апетиту!

Котлети з курячого філе на сковороді Котлети з курячої грудки Курячі котлети Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з сиром на сковороді