Шоколад, як відомо, піднімає настрій і дарує відчуття щастя. Тому десерти і торти з шоколадним кремом користуються великою популярністю. Ми пропонуємо приготувати дуже смачний шоколадний білково-заварний крем для торта.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Какао-порошок – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати шоколадний білково-заварний крем для торта, всипте в каструлю цукор і влийте воду.

Варіть цукровий сироп на середньому вогні до загусання.

Щоб перевірити сироп на готовність, влийте трохи сиропу в холодну воду, якщо з нього можна сформувати кульку, то він готовий.

Білки відокремте від жовтків і збийте їх до щільної білої піни.

В білки влийте тонкою цівкою гарячий цукровий сироп, збивайте на повній потужності 7-10 хвилин.

Потім всипте какао, не припиняючи збивати крем.

Перед тим, як приступити до прикраси торта, дайте крему охолонути.

Приємного апетиту!