Прекрасна рибна закуска, яка готується досить оригінальним способом і довго зберігається. Суть рецепта полягає в тому, що філе скумбрії з прянощами і часником заморожується у морозильній камері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гірчиця порошок – 1,5 ч. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – 1 гр.
- Скумбрія – 3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати скумбрію солону з часником в морозилці легко! Скумбрію помийте, зробіть два надрізи вздовж хребта по всій довжині тушки.
відріжте Голову і хвіст, хребет вийміть, тушку розгорніть.
Ще раз промийте тушку і обсушіть її паперовими рушниками.
Змішайте паприку, сіль, перець, гірчицю і лавровий лист. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
Натріть спеціями рибу зсередини і розкладіть по ній часник.
Рибу складіть і щедро посипте спеціями з усіх боків.
Тушки загорнути в харчову плівку і помістіть в морозилку на 24 години. У такому вигляді скумбрія може зберігатися до 3 місяців.
Для того, щоб подати рибу на стіл, дістаньте її з морозилки і повністю розморозьте.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби