Дуже зручно не просто запекти скумбрію на мангалі, але під час запікання відразу супроводити її овочами. Рибка з гарніром приготується одночасно і вийде соковитою і насиченою. Клопоту виходить менше, а результат при цьому – ще смачніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Соєвий соус – 50 мл
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати скумбрію з овочами у фользі на мангалі просто! Скумбрію промиваємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Хвіст і голову залишаємо на місці, видаляємо зябра. Промиваємо тушки проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зовні і зсередини. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і один зубок часнику, очищений від лушпиння і пропущений через прес. Отриманою сумішшю поливаємо рибу з усіх боків, присипаємо сіллю за смаком і залишаємо маринуватися на п’ятнадцять хвилин.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо, ріжемо тонкими полукружиями. Печериці протираємо вологою ганчірочкою і ріжемо на тонкі пластинки.
Помідор промиваємо, обсушуємо, ріжемо на півкруги. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Лимон нарізаємо на тонкі часточки.
Відрізаємо шматки фольги для кожної риби. Розмір аркушів фольги повинен бути таким, щоб скумбрію разом з овочами можна було надійно загорнути, і щоб внутрішні соки не витікали назовні. Укладаємо на фольгу картоплю і ріпчасту цибулю. На отриману овочеву подушку викладаємо промаринованную скумбрію. Всередину риби кладемо лимон і часник. Навколо поміщаємо томати і печериці. Кладемо гілочки кропу. Посипаємо овочі сіллю і чорним меленим перцем. Загортаємо скумбрію разом з овочами у фольгу, формуючи міцний мішечок.
Поміщаємо скумбрію у фользі на вугілля мангалу без відкритого полум’я. Запікаємо до готовності. Залежно від розміру риби і спека вугілля, на процес запікання піде двадцять-тридцять хвилин. Готову скумбрію з овочами перекладаємо з мангалу на блюдо, розкриваємо фольгу. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!