Огірки, закочені у велику банку, підходять в якості закуски для великих застіль. Одна трилітрова банка зимової заготівлі нагодує велику компанію.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 20 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Листя дуба – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 1.5 л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати смачні огірки на зиму в 3-літрових банках? Невеликі огірки промиваємо і замочуємо водою на час. Тривалість залежить від самих огірків. Чим свіже, тим менше часу на відмочування. На дно банки викладаємо все листя і парасольки кропу.
Потім викладаємо чорний перець горошок і очищені зубчики часнику.
Щільно викладаємо в банку огірки. При необхідності можна обрізати кінчики.
Воду засипаємо сіллю і ставимо на вогонь. Кип’ятимо і тримаємо на плиті приблизно одну хвилину.
Заливаємо огірки відразу кип’яченим розсолом. Даємо вмісту трохи настоятися.
Виливаємо розсіл назад в каструлю, знову кип’ятимо і заливаємо в банку. Закатуємо. Смачні огірки в трилітровій банці заготовлені на зиму!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму Солодко-солоні огірки на зиму