Дуже швидкий, але від того не менш смачний пиріг з брусницею. Ідеально підійде як доповнення до чаю або молока.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Масло вершкове – 180 – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
  • Брусниця – 1 – 1.5 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смачного і швидкого брусничного пирога? Підготуємо масло. Його необхідно нарізати кубиками і розтопити до м’якого стану в мікрохвильовці, на паровій бані або просто попередньо діставши і залишивши при кімнатній температурі.

В окремій мисці збиваємо яйця з цукром, додаємо розтоплене масло. В отриману суміш просіваємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Промиваємо і просушуємо брусницю. Посипаємо цукром і акуратно перемішуємо.

Змащуємо форму для випічки маслом і вливаємо тісто, залишивши невелику частину для присипки. Розрівнюємо тісто ложкою і висипаємо на нього ягоди рівномірно розподіляючи їх по поверхні.

тісто рубаємо з борошном і цукром. Повинна вийти крихта схожа на пісочне тісто. Отриманої присипкою прикрашаємо пиріг і ставимо його в попередньо розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-200 градусів приблизно 35-50 хвилин. Приємного чаювання!

Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога