Кабачки влітку завжди в достатку. Гостра, як тещин язик, закуска з кабачків, яку можна заготовити на зиму, відноситься до простим, доступним страв. Цей рецепт цілком заслуговує того, щоб стати однією з улюблених ваших заготовок.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 4 головки
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Масло олію – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 5 – 6 ч. л.
- Цукор-пісок – 6 – 8 ч. л.
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки «Тещин язик» на зиму просто! Овочі добре промийте під проточною водою. Помідори розріжте навпіл, вирізати плодоніжку і розріжте кожну частину ще раз.
Солодкий перець очистіть від перегородок і насіння, м’якоть наріжте дрібними кубиками.
Головки часнику розділити на зубчики, очистити їх від лушпиння, дрібно наріжте.
З гострого перцю видаліть насіння, м’якоть дрібно наріжте.
Кабачки очистіть від шкірки, наріжте їх смужками по 0,5 сантиметра завтовшки.
Обсмажте на соняшниковій олії кабачки до золотистого кольору.
Нарізані помідори і солодкий перець подрібніть в блендері до однорідної маси.
цю масу Перелийте в каструлю, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте олію, сіль і цукор, варіть 20 хвилин.
Після додайте кабачки, часник, гострий перець і оцет, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
Банки і кришки для закаток попередньо стерилізуйте.
Розкладіть салат по банкам, загорніть кришками. Банки переверніть догори дном, накрийте їх теплою ковдрою і в такому положенні залиште закачування остигати. Зберігайте «Тещин язик» в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму