Солодкий і ароматний паску на Великдень дуже легко приготувати в хлібопічці. Адже потрібно лише вибрати бажаний колір скоринки і встановити час, а все інше чудо техніка зробить за вас! Готувати так набагато простіше і швидше, а значить можна напекти смачних пасок на всю рідню!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сухі дріжджі – 2.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Цукор-пісок – 9 ст. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Яйце – 2 шт.
- Топлене масло – 6 ст. л.
- Молоко коров’яче – 130 мл
- Ізюм – 90 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Кориця – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати солодку паску в хлібопічці. Всі продукти заздалегідь потрібно виставити на стіл, щоб вони були кімнатної температури. Потім у глибокій ємності починаємо змішувати яйця, дріжджі, молоко і розтоплене на маленькому вогні вершкове масло. Збиваємо все віночком.
Додаємо в масу цукор, у тому числі і ванільний, а також щіпку солі і кориці. Перемішуємо.
Борошно просіваємо через ситечко, щоб паска була більш повітряним. І вводимо її невеликими порціями в рідку масу. Замішуємо тісто і залишаємо його на годину в теплому місці. Вкриваємо верх рушником, щоб до нього не надходив холодне повітря.
Родзинки заливаємо гарячою водою і настоюють 15 хв., щоб він розм’як. Зливаємо воду.
Через годину обминаємо тісто. Засипаємо в нього родзинки, знову обминаємо, розподіляючи родзинки більш-менш рівномірно по всьому тесту і ще тримаємо 1 годину.
Перекладаємо тісто в хлібопічку. Встановлюємо режим «Основний з родзинками», вибираємо бажаний колір скоринки, а розмір – маленький. Включаємо. Після того, як паска буде готовий не поспішаємо його виймати, а дамо 20 хв., охолонути і «відпочити».
Приємного апетиту!
Великодні паски паска з родзинками в хлібопічці паски з родзинками Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень Смачні великодні паски Солодкі паски