Скумбрія – поживна і смачна риба, її можна придбати в будь-якому магазині за низькою ціною, а засолити її можна простіше простого. Солона скумбрія з цибулею і олією може стати прикрасою вашого столу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Вода холодна – 100 мл
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 – 3 шт.
- Коріандр – 0,4 ч. л.
Процес приготування:
Готувати солона скумбрія з цибулею і маслом просто! Скумбрію розморозьте, відріжте хвіст і голову, видаліть нутрощі і добре промийте.
Тушку розрізати на кілька шматків завтовшки 1,5-2 см і складіть їх в миску.
Цибулю і часник очистіть, наріжте і викладіть поверх риби.
У мисці змішайте оцет, олію, цукор, сіль і коріандр.
Потім влийте холодну воду і ще раз перемішайте.
Покладіть в миску перець горошком і лавровий лист, влити маринад.
Поставте форму зі скумбрією в холодильник на добу. Після цього можна подавати рибу на стіл.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Страви з риби