Сьогодні ми відкриємо вам секрет приготування смачної овочевий солянки з додаванням грибів. Основу солянки складаємо капуста, а доповнюють її такі овочі, як цибулю і моркву. Ще в солянку часто додають помідори, ми ж замінимо їх томатним соусом – вийде нітрохи не гірше. Закривши кілька баночок солянки за нашим рецептом, ви з легкістю можете приготувати суп на її основі, всього лише додавши готову солянку в м’ясний або овочевий бульйон і приправивши його спеціями.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Гриби (варені) – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Морква – 350 гр.
- Томатний соус – 170 мл
- Масло соняшникове – 170 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Лавровий лист – 4 – 6 шт.
- Перець запашний – 6 – 8 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати солянку на зиму без помідор. Капусту промиваємо під проточною водою і тонко шаткуємо за допомогою спеціального ножа.
Потім викладаємо капусту в жароміцний посуд і заливаємо окропом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб з неї вийшла гіркота.
Гриби відварюємо. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Цибулю викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім цибулю перекладаємо в глибоку каструлю.
Моркву викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і пасеруємо 3-4 хвилини, потім відправляємо її в каструлю до цибулі.
З капусти зливаємо воду, акуратно її віджимаємо і кладемо в каструлю до овочів, додаємо рослинне масло, перемішуємо. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо овочі до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 35-40 хвилин.
Після закінчення часу у каструлю додаємо гриби, сіль і цукор, томатний соус, перемішуємо і продовжуємо тушкувати овочі ще 30 хвилин.
Потім в солянку додаємо лавровий лист і перець, перемішуємо, тушкуємо ще 10 хвилин. Після чого в солянку додаємо оцет, ще раз добре перемішуємо овочі і знімаємо каструлю з вогню.
Готову гарячу солянку розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім баночки з солянкою прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Грибний суп Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами