Багато знають солянку з капусти з грибами як смачний суп, але є ще і солянка як другу страву, і її можна швидко і просто приготувати на звичайній сковорідці. Це буде не тушкована капуста, адже до неї додаються мариновані гриби і томатна паста. Готуємо солянку на сковорідці з квашеної і свіжої капусти, так смачніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Квашена капуста – 500 гр.
- Гриби мариновані – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 1.5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати солянку з капусти з грибами на сковорідці легко! Насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування солянки. Почистіть овочі. Промийте холодною водою квашену капусту, якщо вона дуже кисла.
Очищені цибулини наріжте на тонкі півкільця.
Моркву подрібніть на крупну тертку.
В сковороді (для солянки візьміть глибоку сковороду або сотейник) розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до легкого золотистого кольору.
Потім до цибулі перекладіть терту моркву і посмажте її до м’якості.
Шматочок свіжої капусти нашаткуйте на тонку соломку.
Потім цю капусту перекладіть в сковорідку до обсмаженою овочам і тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.
Квашену капусту порубаєте ножем на дрібні шматочки.
Потім перекладіть її в сковороду до решти інгредієнтів, долийте трохи капустяного розсолу або чистої води і тушкуйте овочі під закритою кришкою протягом 35 хвилин на середньому вогні.
Солоні або мариновані гриби трохи промийте і наріжте на невеликі шматочки або залиште цілими. Гриби покладіть в сковорідку.
Потім до солянці покладіть листочки лавра, по своєму смаку посоліть, поперчіть, насипте цукор і додайте томатну пасту і подрібнений часник. Солянку з приправами добре перемішайте і варіть на невеликому вогні ще 5 хвилин.
Готову страву спробуйте на смак і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Грибний суп Класична солянка Солянка Солянка з капусти Солянка з капусти з томатною пастою Солянка зі свіжої капусти