За цим рецептом, з’єднавши сливовий і томатний смак, ви приготуєте відмінний соус до будь-якої страви. Родзинка заготовки – особливе приготування спецій до соусу. Для соусу візьміть сливи сорту «Угорка», співвідношення злив і помідорів повинно бути 2:1.
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Гвоздика – 3 бутона
- Кінза – 1 пучок
- Коріандр – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати соус із слив і помідорів? Сливи для соусу промийте холодною водою і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки. Потім їх перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою або подрібніть в чаші блендера.
Помідори промийте, поріжте навпіл і чайною ложечкою видаліть насіння. Потім наріжте половинки помідорів на більш дрібні шматочки і також подрібнити на м’ясорубці або в блендері.
Почистіть від лушпиння головки часнику. У гострого перцю видаліть насіння. Коріандр і гвоздику подрібніть за допомогою кавомолки або в ступці. Кінзу промийте і обсушіть серветкою. Потім гострий перець, очищені зубки часнику і промиту кінзу подрібніть в блендері.
В каструлю з товстим дном або сотейник налийте олію і добре розігрійте. В масло пересипте мелені сухі спеції і трохи обсмажте їх на невеликому вогні. Потім до них перекладіть подрібнені часник, перець, кинзу і пару хвилин все посмажте. Потім в цей посуд до спецій перекладіть сливове і томатне пюре, насипте цукор і сіль і перемішайте. Потушкуйте соус на маленькому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
Приготований соус із слив і помідорів гарячим расфасуйте в невеликі стерильні баночки і закатайте. Баночки з соусом остудіть в перевернутому стані і під теплим покривалом, а потім перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму