Кетчуп – приправа з стиглих томатів, яка відмінно доповнює гарячі і холодні страви, закуски, м’ясні страви. Існує безліч рецептур приготування кетчупу, даний рецепт описує варіант незвичайного способу – приготування кетчупу з використанням злив. З одного боку, смачно і незвично, з іншого боку, просто і швидко!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Слива синя – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування соус-кетчупу зі слив і помідорів. Помідори промиваємо, опускаємо в миску з окропом на одну хвилину. Потім робимо хрестоподібний надріз і знімаємо шкірку. Самі помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки.
Сливи також промиваємо, потім розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки.
Очищений ріпчасту цибулю ріжемо навпіл і пропускаємо через м’ясорубку. Для зручності можна скористатися блендером.
Томати, сливи і ріпчасту цибулю покласти в емальовану каструлю, ставимо на вогонь і варимо 1,5 години. Періодично помішуємо компоненти. Через деякий час пропускаємо отриману масу через сито або за допомогою блендера подрібнюємо в однорідну суміш. Додаємо в неї сіль, цукровий пісок, червоний мелений перець і гвоздику. Проварюємо соус ще близько 15 хвилин. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
Готовий кетчуп розкладаємо по стерилізованим ємкостей, закручуємо щільно кришками. Охолодити при кімнатній температурі, на зберігання поміщаємо в прохолодне місце.
Кетчуп з додаванням злив готовий! Томатний смак з приємним солодкуватим присмаком злив – це дивовижно!
Приємного вам апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп зі слив Кетчуп чилі з помідорів Сливи на зиму