М’ясо судака дуже смачне, а при запіканні у фользі на мангалі зберігається вся його натуральна соковитість і делікатна солодкість. Рибна м’якоть виходить дуже ніжною. Для аромату разом з рибою загорніть у фольгу кільця ріпчастої цибулі і кілька кружалець помідора. Така рибка готується буквально у власному соку, присмаченому овочами і спеціями.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Судак – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець білий мелений – за смаком
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати судака у фользі на решітці просто! Судака миємо, чистимо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники залишаємо. Внутрішню порожнину ще раз промиваємо і потім добре обсушуємо тушку паперовим рушником зсередини і зовні.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі кільця.
Помідори миємо й ріжемо на кружечки.
Підготовлену тушку риби неглибоко надрізаємо в декількох місцях, обсипаємо сіллю, білим меленим перцем, поливаємо оливковою олією і вичавленим з лимона соком.
Руками розподіляємо отриманий маринад з внутрішньої та зовнішньої поверхні судака. Залишаємо промаринуватися на тридцять-сорок хвилин.
Відрізаємо шматок фольги такої величини, щоб у нього можна було надійно загорнути судака.
На фользі укладаємо частина ріпчастої цибулі, на цибулю поміщаємо промаринованную тушку риби.
Всередині судака розміщуємо частину помідорів.
На рибу викладаємо залишився цибулю і томати.
Загортаємо рибу у фольгу. При необхідності можна загорнути ще в один шар. Важливо, щоб всі соки залишилися всередині.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Покласти рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал. Готуємо орієнтовно тридцять хвилин, не забуваючи перевертати судака для рівномірної обробки жаром.
Готову рибу обережно знімаємо з решітки, укладаємо на робочу поверхню і розкриваємо фольгу. Подаємо на стіл в гарячому вигляді. Додатково при подачі можна збризнути оливковою олією і лимонним соком для більшої соковитості.
Смачного!