Щавлевий суп – відмінний варіант першого страви в період дієтичного харчування або поста. Такий суп легкий, нежирний, містить клітковину, добре насичує. Незважаючи на те, що в супі немає м’яса, він досить наваристий – це «заслуга» щадного пасирування овочів і додавання спецій.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Щавель – 400 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 3 л.
- Сметана – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Почнемо готувати суп з щавлю дієтичний. Воду в зазначеному обсязі наливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Підсолюємо і доводимо до кипіння.
Картоплю і моркву очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і також промиваємо. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, моркву – тонкими кружечками або дрібними брусочками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо або нарізаємо тонкими часточками – за смаком.
Щавель ретельно промиваємо від забруднень. Сухе листя жорсткі стебла викидаємо. Підготовлену зелень нарізаємо смужками. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні відрізки.
закипілу воду опускаємо шматочки картоплі і варимо десять хвилин. Поки картопля вариться, розігріваємо в сковороді олію і висипаємо в нього нарізану цибулю та моркву. Пасеруємо при низькій температурі до м’якості. На це піде орієнтовно десять-п’ятнадцять хвилин.
В каструлю з вже м’яким картоплею занурюємо пасеровані овочі. Також додаємо нарізану зелень щавлю і зеленого лука. Кладемо лавровий лист, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо і знімаємо з плити.
Готового супу даємо трохи настоятися і охолонути. У теплому вигляді розливаємо його по порційних тарілках і подаємо на стіл. За бажанням можна додати сметану і посипати січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса