Універсальний рецепт м’ясного блюда, яке можна подавати гарячим і охолодженим. Запечена свинина разом з гарніром може бути подана як основне блюдо, а з охолодженого м’яса можна робити нарізки, бутерброди і міні-рулети.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1,4 – 1,5 кг
- Діжонська гірчиця – 20 мл
- Прованські трави – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати свинину цілим шматком з гірчицею в фользі в духовці? Свинину вимити, промокніть паперовими рушниками.
Часник очистіть, дрібно наріжте.
Зробіть на м’ясі надрізи і вкладете в них шматочки часнику.
Змішайте гірчицю зі спеціями і сіллю.
Цієї сумішшю натріть м’ясо з усіх боків, залиште маринуватися в холод мінімум на годину.
Потім загорнути м’ясо у фольгу і помістіть його в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 60 хвилин.
Через годину розгорніть фольгу і запікайте ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.
Готову свинину вийміть з фольги, трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл.
Смачного!