Сир у поєднанні з вершковим маслом у тесті завжди дає ніжну розсипчасту структуру. Такий прийом як не можна краще підходить для сирних мафінів в духовці. Ці маленькі кекси просто тануть у роті, залишаючи після себе вершкове післясмак. Ідеальним супутником сирного тіста, звичайно, буде родзинки. Не забуваємо попередньо замочити цей сухофрукт у воді, щоб він став вологим і під час випічки повністю розкрив свій смак.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ізюм – 0.75 склянки
- Ванілін – 0.25 ч. л.
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирних мафінів в духовці? До початку приготування тіста необхідно замочити родзинки. Для цього перебираємо її, ретельно промиваємо, заливаємо теплою водою і відставляємо в сторону. Яйця розбиваємо в широку миску і збиваємо міксером на високій швидкості. Потім висипаємо до яєчної піні цукровий пісок, ванілін, сіль і ще раз збиваємо, поки цукрові кристали не розчиняться.
Сир викладаємо в яєчно-цукрову суміш. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і виливаємо поверх сиру. Міксером змішуємо всі разом, починаючи працювати на низькій швидкості і поступово нарощуючи обороти. Коли маса стане пастоподібної, збивання припиняємо і додаємо попередньо просіяне борошно разом з розпушувачем. Перемішуємо, щоб всі борошняні грудочки розійшлися. Повинно вийти середньої густоти пластичне тісто.
З родзинок зливаємо воду, злегка віджимаємо його й обсушуємо паперовим рушником. Висипаємо поверх тіста і перемішуємо ложкою, намагаючись рівномірно розподілити сухофрукти по всій масі.
Для випікання маффінів найзручніше використовувати силіконові формочки. Змазування маслом у цьому випадку не вимагається. Якщо форми з іншого матеріалу, промазуємо їх невеликою кількістю рослинного масла. Тісто розкладаємо по формах, заповнюючи їх на три чверті об’єму. При випічці тісто підніметься і утворює на поверхні «шапочку».
Ставимо формочки з тістом на решітку і встановлюємо її на середній рівень попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Випікаємо мафіни протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, встромивши її в середину одного з кексів. Якщо паличка вийшла сухою, без слідів сирого тіста, значить готові вироби. Дістаємо їх з духовки, даємо трохи охолонути. Потім звільняємо від форм і повністю охолодити на решітці. Якщо залишити мафіни остигати в формочках, то скоринка стане вологою від конденсату.
Подавати мафіни краще в повністю охолодженому вигляді. Так текстура м’якушки стабілізується і прийме потрібну розсипчастість, легкість і пружність. Перед подачею можна злегка присипати мафіни цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Кекс з родзинками класичний Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Сирний кекс у духовці Сирні кекси в силіконових формочках Сирні кекси з родзинками