Даний рецепт – це, безперечно, фаворит серед інших рецептів кексу. З простого набору інгредієнтів кекс виходить дуже смачним. Вологий, але м’якуш рихлий, хрустка скориночка. Це ідеальне поєднання для кексу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Сир 9% – 200 гр.
- Масло вершкове – 115 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукрова пудра – для посипання
- Сухарі панірувальні – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування сирного кексу по ГОСТу? Готуємо основу для кексу. Скориставшись ситом, перетираємо через нього сир. Навіщо протирати сир? Щоб тісто, в яке він буде додаватися, не вийшло грубим, адже перетертий сир набуває легкість і ніжну структуру.
У миску кладемо вершкове масло, цукровий пісок, збиваємо все це міксером до отримання кремоподібній консистенції.
В отриману суміш додаємо перетертий сир. Знову все збиваємо.
Наступним кроком буде додавання яєць. Вбивати їх слід по одному, одночасно продовжуючи працювати міксером. Після цього додаємо ванілін і пшеничне борошно. Борошно краще використовувати просіяне. З усіх інгредієнтів замішуємо тісто.
Змастіть вершковим маслом форму для випікання і злегка присипте її панірувальними сухарями. Готове тісто для кексу викладаємо в підготовлену форму.
необхідно розігріти Духовку до температури 180 ° С. Як тільки буде досягнута потрібна температура, відправляємо в духовку випікатися кекс. Випікання тривати приблизно 45 хвилин. Не забуваємо перевіряти готовність кексу зубочисткою. Якщо вона суха, то точно кекс готовий. Виймайте його з форми. Дайте трохи охолонути. Після цього посипте цукровою пудрою. Все, смачний десерт готовий!
Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Сирний кекс у духовці