Особливістю сирних кексів за нашим рецептом є родзинки, який виступає в ролі ароматизатора для тіста. Також вони залишаться м’якими протягом двох днів.

Не дарма використання мультиварки по праву вважається одним з найбільш зручних і корисних способів приготування страв.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Сир – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Родзинки – 60 – 80 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирного кекси з родзинками в мультиварці. За пару годин до початку готування дістаємо з холодильника шматок вершкового масла. Даємо йому підтанути, щоб надалі масу було легше перемішувати.

Засипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Перемішуємо. Краще використовувати вилку, тому що доведеться докласти зусиль, так як спочатку маса буде размешиваться досить важко.

Додаємо вершкове масло. Збивати його не потрібно, досить перемішати до однорідної консистенції.

Кладемо в миску сир: бажано кімнатної температури.

Вливаємо яйця і знову замішуємо.

На цьому етапі тісто має бути трохи зернистим за рахунок крупинок сиру. Висипаємо розпушувач і борошно.

Родзинки попередньо моєму, але не гарячій воді. Потім висушуємо його на папері або паперовому рушнику і висипаємо в тісто.

В останній раз добре перемішуємо тісто і розкладаємо його по формах. Якщо взяти кілька невеликих форм, то кекси краще пропечуться. У будь-якому випадку заповнити форму тестом необхідно тільки на три чверті. Враховуємо, що тісто ще підніметься. Змащувати форми для випічки нічим не треба.

Встановлюємо мультиварці на режимі «Випічка». По можливості виставляємо температуру до 180 градусів і залишаємо тісто випікатися на 50-60 хвилин.

Не лякайтеся, що готові кекси вийшли світлими – золотистими будуть тільки денця, текстура повинна вийти пористої.

Для любителів солодкого декором може стати цукрова пудра. А тим, хто віддає перевагу цікаве поєднання смаків, сподобається кисло-солодка глазур. Наливаємо в столову ложку лимонний сік і поступово втручається туди 50 гр. цукрової пудри. Відразу, як глазур буде готова, змастіть їй верхівки кексів, інакше вона застигне.

Подаємо кекси з чаєм, молоком або какао.

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси Кекси з родзинками