Часом самі смачні страви приготовані з абсолютно простих інгредієнтів. Це можна сказати і про дану томатну пасту. Неймовірно соковита, насичена і ароматна, але не містить в собі ніяких особливих приправ і компонентів. Тільки помідори, цибулю, часник, сіль і трохи рослинного масла. Весь процес приготування з покроковими фото докладно описаний нижче.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Часник (великий) – 8 зуб.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати томатну пасту з помідорів пальчики оближеш на зиму просто! Помідори ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми, попутно вирізаючи кінчиком ножа сліди від плодоніжок і будь-які інші дефектні ділянки. Складаємо шматочки помідорів в широку каструлю з товстими стінками і додаємо рослинне масло. Злегка притискаємо томати товкачиком, щоб виділився сік, а маса з томатів прийняла більш рідкий характер.

Ставимо каструлю на плиту і при періодичному помішуванні нагріваємо томатну масу до кипіння. Проварюємо її тридцять хвилин, не забуваючи весь час перемішувати. Після закінчення зазначеного часу пробиваємо томати заглибним блендером, поки не вийде однорідне гладке пюре.

Ріпчасту цибулю і часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Кладемо цибулю з часником в чашу блендера і подрібнюємо в мелкоструктурную масу. Викладаємо цибульно-часникову масу в томатне пюре, потім додаємо сіль і добре перемішуємо.

Доводимо масу до кипіння і уварюють протягом двадцяти хвилин. Під час варіння пасту потрібно весь час помішувати, оскільки вона легко пригорає. Банки і кришки для фасування томатної пасти моєму содовим розчином і потім стерилізуємо будь-яким зручним способом. У обсохлі стерильні банки розкладаємо гарячу томатну пасту і відразу закручуємо кришками. Перевертаємо закачування догори дном і закутуємо в теплу ковдру. У такому положенні даємо томатній пасті повністю охолонути, а заодно і пройти етап пасивної стерилізації. Після охолодження прибираємо заготовку в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Томатна паста без оцту на зиму Томатна паста без стерилізації на зиму Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста з часником