Торти з печінки – справжні шедеври винахідливості господинь, які змогли з доступних продуктів придумати і приготувати святкову страву, яке гідно виглядає на званій вечері. Торт з яловичої печінки з грибами виходить дуже ніжним, така закуска точно не залишиться без уваги.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловича печінка – 500 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати торт з яловичої печінки з грибами просто! Цибулю очистити. Яловичу печінку і цибулю пропустити через м’ясорубку. У глибокій ємності змішати печінку і 1 цибулю, додати мук і яйце. Отриману суміш посолити і поперчити. За консистенцією вона повинна нагадувати сметану.

На невеликому вогні смажити печінкові млинці з двох сторін, доки не використовується все тісто.


Для начинки 1 очистити цибулю, моркву натерти на крупній тертці, печериці нарізати часточками. На сковороді обсмажити спочатку цибулю, потім додати до нього моркву і грубі, тушкувати все кілька хвилин. Потім зняти засмажку з вогню, дати їй охолонути. Змішати смажену цибулю з морквою і грибами зі сметаною. Начинку викласти на печінкові млинці, формуючи торт. Верхній млинець промащувати не потрібно. Торт з яловичої печінки з грибами готовий до подачі на стіл!

Печінковий торт Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти