Гарне варення благородного відтінку виходить з ягід аґрусу з додаванням гілки вишневих листя. Воно має приємний нейтральним смаком, придатне для використання у приготуванні випічки, а також для вживання в їжу просто так.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Агрус – 1 кг
  • Гілка вишні з листами – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати царський варення з агрусу з вишнею? Перебрати ягоди агрусу від пригнічених і перестиглих примірників, сміття і комах. Агрус помити, обсушити і наколоти кожну ягоду.

Пересипати агрус цукровим піском, додавши туди ж вишневу гілку. Залишити настоятися близько 2 годин.

Поставити каструлю з ягодами на середній вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до слабкого. Постійно заважати і знімати пінку. Після закипання варити ласощі ще 15 хв. Гілку в кінці з варення прибрати або при бажанні її можна закатати в одній з банок з варенням.

Гаряче царський варення розлити по чистим стерильним банкам і закатати стерильними кришками за допомогою спеціальної машинки. Перевернути банки догори дном, накрити теплою тканиною і дати в такому положенні охолонути до кімнатної температури. Після охолодження унести десерт в комору або поставити в холодильник.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з зеленого агрусу Варення з червоного агрусу