Кабачкова аджика стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і рибі, її можна використовувати у приготуванні смачних бутербродів з білим або чорним хлібом. Завдяки червоному пекучому перцю в її складі аджика має насичений гострий смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Часник – 100 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Масло олію – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Улюблена аджика з нелюбимих кабачків починає готується з підготовки інгредієнтів. Овочі та зелень вимити. Моркву очистіть. З яблук зріжте шкірку і видаліть серцевину з кісточками. З цибулі і часнику зніміть піну. З болгарського перцю видаліть перегородки і насіння. Якщо кабачки великі їх також слід очистити від шкірки і видалити насіння.
пропустіть Через м’ясорубку кабачки, болгарський і гострий перець, яблука, моркву. Овочеву суміш перекладіть в каструлю, поставте на середній вогонь і варіть одну годину від моменту закипання.
Зелень дрібно порубаєте ножем, зубчики часнику пропустіть через прес. Після закінчення години додайте ці інгредієнти в аджику, перемішайте і варіть 10-15 хвилин.
Потім додайте сіль, цукор, соняшникова олія і оцет. Добре перемішайте вміст каструлі, вимкніть вогонь і розкладіть аджику з сухим стерилізованим банкам, щільно закрутіть гвинтовими кришками або загорніть металеві кришки закаточной машинкою.
Банки з кабачковою аджикою переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження. Після чого, приберіть загортання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Аджика варена Аджика з болгарським перцем Аджика з морквою Аджика з перцю Гостра аджика Гострі кабачки на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму